Sistem SPA9 ganti SPA8i

on Sunday, 4 October 2020

 Dah dapat maklumat berkaitan borang baru permohonan SPA? Sebelum ini SPA8i dan ianya akan digantikan dengan SPA9 yang baru yang lebih baik dan lebih mudah untuk pemohon.


Ianya akan dilancarkan pada 5 OKTOBER nanti. Ertinya untuk semua proses permohonan dan semakan nanti semua akan guna sistem baru ya.

Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9)


Rujukan Exam pegawai tadbir N41 Johor

on Sunday, 20 September 2020

Alhamdulillah, Ketua Perangkawan, Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin melaporkan yang peningkatan bulanan bilangan penganggur pada Mei 2020 adalah lebih rendah berbanding Mac hingga April iaitu 168,300.


“Pengurangan itu berkemungkinan disebabkan pelaksanaan pelbagai pakej rangsangan bagi mencapai sasaran tertentu di samping lebih banyak perniagaan yang dibenarkan beroperasi berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Bersyarat pada bulan itu,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tetapi secara umumnya, pengangguran meningkat. Baca berita penuh di sini;

[+] SinarHarian (KLIK)

Ini laporan rasmi Jabatan Perangkaan Malaysia
 

Risalah PAC

Untuk calon Assessment Center PTD sesi 22-30 September ni, jangan lupa download Risalah PAC di laman download anda. Guna untuk persediaan anda.

risalahpac


Ianya percuma untuk semua pembeli rujukan Exam Online PTD yang lepas. Jika tak beli tempoh hari, masih boleh buat belian rujukan itu untuk dapatkan Risalah PAC percuma ini.

Buat belian rujukan PTD di;

[+] Rujukan Exam PTD

Selepas belian, anda akan dapat akses semua produk Exam PTD + Risalah PAC di laman download.

 

EXAM PEGAWAI TADBIR N41 JOHOR

Ini untuk yang dipanggil exam 25 SEPTEMBER ini. Rujukan ini masih dalam proses kemaskini dan akan dihadkan untuk yang cepat dan serius saja.

ptn41JOHOR


Untuk yang serius daftar dalam 'waiting list' di sini;

[+] Pegawai Tadbir N41 JOHOR 
Daftar jika anda dipanggil exam sahaja. Jika tidak dipanggil, abaikan link di atas ya :)

Baik punya Kerja - Agen Infokerjaya

on Monday, 18 May 2020

Anda tak perlu keluarkan walau 1 sen pun untuk sertai Tim Infokerjaya
Ya, anda tak perlu bayar apa-apa untuk sertai kami hari ini. Tiada sebarang yuran dikenakan.

Anda hanya perlu lakukan langkah beriku:

DAFTAR AKAUN - Join Agen Infokerjaya

PILIH PRODUK

PROMOSIKAN LINK AFFILIATE

JANA INCOME!
Sangat mudah kan?
Jangan fikir panjang, sudah ramai affiliate sudah sertai Tim Infokerjaya hari ini.
Anda tak rugi apa-apa. Anda tak perlu keluarkan wang untuk sebarang yuran. Anda hanya perlu daftar akaun & mula jana income tanpa limit hari ini juga



Jom sertai sekarang!

Join Agen Infokerjaya

Jom menjadi Ejen Infokerjaya Niche mudah

on Sunday, 17 May 2020

Nak buat duit kat internet ni banyak cara. Tapi antara yang memang boleh buat ni kita jadi ejen lah. Senang sebab tak yah nak simpan barang. Satu keja simpan barang pastu tak laku. Nangis bucu katil la. Sedu sedan :p

Ok sambung balik keje ejen ni.

Keja kita cari mereka yang ada masalah dan cadangkan produk yang kita jual tu untuk bantu selesaikan masalah diaorang.

Contoh kalau orang tu nak kurus, kita cari produk kuruskan badan dan cadang kat dia. Tak kira la makanan ke, kursus online ke, sistem diet ke.

Asalkan ada orang buat produk tu dan kita boleh daftar jadi ejen, SETTLE masalah.

Banyak ja produk. Kena rajin cari la. Tapi kena hati2 la. Jangan yang buat produk tu tipu tak bayar komisen kita dah ler. Hadoi!

Eh ni lain sikit. Ada eBook yang jualan ejen diaorang power. Produk juga tapi jenis digital.

Kira ni macam lubuk rahsia la. Underground punya.

Jom sertai dari SINI

Featured Posts

 
© kerjayacentral All Rights Reserved
OnLajer