Rahsia lulus temuduga kerajaan dengan mudah

on Sunday, 20 December 2020

 TAHNIAH! Kerana Terpilih Untuk Ke Sesi Temuduga!

Imipian anda untuk menyertai pasukan penjawat awam kini sudah semakin hampir!

Hanya tinggal satu langkah sahaja lagi untuk anda diterima masuk sebagai penjawat awam.

Sememangnya, terdapat banyak kelebihan jika anda berjaya menjawat jawatan sebagai kakitangan kerajaan.

· Tawaran gaji permulaan yang lumayan serta 

· kenaikan gaji tahunan berdasarkan prestasi

· Kemudahan perubatan sehingga selepas umur persaraan termasuk ibu bapa sendiri, pasangan dan anak-anak

· Pemberian imbuhan-imbuhan tetap seperti perumahan dan perkhidmatan awam pada setiap bulan

· Kemudahan pinjaman rumah, kenderaan dan komputer dengan kos pengurusan yang rendah

· Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita

· Peluang kenaikan pangkat dan laluan kerjaya yang menarik

· Peluang melanjutkan pelajaran sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)

· Pemberian Cost of Living Allowance (COLA)

· Mendapat taraf jawatan tetap selepas tamat tempoh percubaan

· Kemudahan pencen untuk menampung kos kehidupan selepas bersara

· Ganjaran-ganjaran atas kesetiaan perkhidmatan

· Namun begitu, ramai yang tersilap langkah dan tersungkur pada langkah ini!

Jadi jangan biarkan kesilapan-kesilapan kecil berlaku sewaktu sesi temuduga ini dan jangan biarkan ia menghancurkan imipian anda untuk menjawat jawatan sebagai pekerja kerajaan!

Pastikan diri anda betul-betul bersedia untuk menghadapi sesi temuduga tersebut kelak dan pastikan anda mempunyai sedikit kelebihan berbanding calon-calon yang lain!

Nak tahu lebih lanjut layari sahaja:- Rahsia lulus temuduga kerajaan 




Rujukan persediaan PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR

 Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk EXAM ONLINE PEGAWAI TADBIR N41 (Rekod Kesihatan) Pada 22 DISEMBER 2020 ini?

Usah risau. Anda berada di tempat yang betul. Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. 

Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. 

Lebih-lebih lagi untuk jawatan PEGAWAI TADBIR N41 (REKOD PERUBATAN) ini. 

Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. 

Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun 2020 ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan.

 Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan PEGAWAI TADBIR N41 ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PALING LATEST SPA pada NOVEMBER 2020 lalu.

Klik sini untuk info lanjut:- Rujukan PTD N41




Sistem SPA9 ganti SPA8i

on Sunday, 4 October 2020

 Dah dapat maklumat berkaitan borang baru permohonan SPA? Sebelum ini SPA8i dan ianya akan digantikan dengan SPA9 yang baru yang lebih baik dan lebih mudah untuk pemohon.


Ianya akan dilancarkan pada 5 OKTOBER nanti. Ertinya untuk semua proses permohonan dan semakan nanti semua akan guna sistem baru ya.

Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9)


Rujukan Exam pegawai tadbir N41 Johor

on Sunday, 20 September 2020

Alhamdulillah, Ketua Perangkawan, Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin melaporkan yang peningkatan bulanan bilangan penganggur pada Mei 2020 adalah lebih rendah berbanding Mac hingga April iaitu 168,300.


“Pengurangan itu berkemungkinan disebabkan pelaksanaan pelbagai pakej rangsangan bagi mencapai sasaran tertentu di samping lebih banyak perniagaan yang dibenarkan beroperasi berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Bersyarat pada bulan itu,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tetapi secara umumnya, pengangguran meningkat. Baca berita penuh di sini;

[+] SinarHarian (KLIK)

Ini laporan rasmi Jabatan Perangkaan Malaysia
 

Risalah PAC

Untuk calon Assessment Center PTD sesi 22-30 September ni, jangan lupa download Risalah PAC di laman download anda. Guna untuk persediaan anda.

risalahpac


Ianya percuma untuk semua pembeli rujukan Exam Online PTD yang lepas. Jika tak beli tempoh hari, masih boleh buat belian rujukan itu untuk dapatkan Risalah PAC percuma ini.

Buat belian rujukan PTD di;

[+] Rujukan Exam PTD

Selepas belian, anda akan dapat akses semua produk Exam PTD + Risalah PAC di laman download.

 

EXAM PEGAWAI TADBIR N41 JOHOR

Ini untuk yang dipanggil exam 25 SEPTEMBER ini. Rujukan ini masih dalam proses kemaskini dan akan dihadkan untuk yang cepat dan serius saja.

ptn41JOHOR


Untuk yang serius daftar dalam 'waiting list' di sini;

[+] Pegawai Tadbir N41 JOHOR 
Daftar jika anda dipanggil exam sahaja. Jika tidak dipanggil, abaikan link di atas ya :)

Baik punya Kerja - Agen Infokerjaya

on Monday, 18 May 2020

Anda tak perlu keluarkan walau 1 sen pun untuk sertai Tim Infokerjaya
Ya, anda tak perlu bayar apa-apa untuk sertai kami hari ini. Tiada sebarang yuran dikenakan.

Anda hanya perlu lakukan langkah beriku:

DAFTAR AKAUN - Join Agen Infokerjaya

PILIH PRODUK

PROMOSIKAN LINK AFFILIATE

JANA INCOME!
Sangat mudah kan?
Jangan fikir panjang, sudah ramai affiliate sudah sertai Tim Infokerjaya hari ini.
Anda tak rugi apa-apa. Anda tak perlu keluarkan wang untuk sebarang yuran. Anda hanya perlu daftar akaun & mula jana income tanpa limit hari ini juga



Jom sertai sekarang!

Join Agen Infokerjaya

Jom menjadi Ejen Infokerjaya Niche mudah

on Sunday, 17 May 2020

Nak buat duit kat internet ni banyak cara. Tapi antara yang memang boleh buat ni kita jadi ejen lah. Senang sebab tak yah nak simpan barang. Satu keja simpan barang pastu tak laku. Nangis bucu katil la. Sedu sedan :p

Ok sambung balik keje ejen ni.

Keja kita cari mereka yang ada masalah dan cadangkan produk yang kita jual tu untuk bantu selesaikan masalah diaorang.

Contoh kalau orang tu nak kurus, kita cari produk kuruskan badan dan cadang kat dia. Tak kira la makanan ke, kursus online ke, sistem diet ke.

Asalkan ada orang buat produk tu dan kita boleh daftar jadi ejen, SETTLE masalah.

Banyak ja produk. Kena rajin cari la. Tapi kena hati2 la. Jangan yang buat produk tu tipu tak bayar komisen kita dah ler. Hadoi!

Eh ni lain sikit. Ada eBook yang jualan ejen diaorang power. Produk juga tapi jenis digital.

Kira ni macam lubuk rahsia la. Underground punya.

Jom sertai dari SINI

Featured Posts

 
© kerjayacentral All Rights Reserved
OnLajer